Realizare Iluminat Exterior

Sisteme de iluminare şi instalaţii electrice de grădină

Instalaţia electrică a grădinii este formată din lămpi (pitici, stâlpi şi proiectoare) şi prize. Lămpile pot fi acţionate de la întrerupătoare, prin senzori (de crepuscul sau de mişcare) sau prin telecomandă.

Instalaţia electrică a grădinii trebuie concepută odată cu instalaţia electrică a casei, prin includerea în tabloul general de siguranţe a cinci siguranţe cu disjunctor alocate grădinii (două pentru prize, două pentru lumini şi una de rezervă). La siguranţele pentru lumini de la tabloul electric general se leagă întrerupătoarele şi comutatoarele care vor acţiona circuitele de lumină din grădină şi din întrerupătoare se iese cu firele electrice în grădină, de unde se va face conexiunea cu cablurile electrice care vor fi trase prin pământ. Din siguranţele pentru prizele de grădină de la tabloul general al casei se scot fire electrice direct în spaţiul verde, unde se va realiza conexiunea cu cablurile electrice care vor fi trase prin pământ.

Cablurile folosite la sistemul electric şi de iluminare al grădinii sunt cabluri electrice cu manta metalică şi dublă manta de cauciuc cu 3 fire având grosimi de 1,5 până la 2,5 mm, cabluri ce se instalează în şanţuri săpate la adâncimi de 40-60 cm. Lămpile se fixează pe socluri, la nivelul solului. Soclurile intră în preţul instalaţiei de iluminare. Lămpile vor fi achiziţionate de către beneficiar sau de Eco Garden Construct.


Servicii
// // //