Curatare Piscine Si Filtre

Enumerăm câteva din acţiunile necesare pentru o piscină sănătoasă:

Echilibrul apei, reglarea pH-ului Valoarea ideală a pH-ului pentru tratamentul reuşit al apei din piscină variază între 7.0 şi 7.4 şi trebuie verifcată cel puţin o dată pe săptămână. La o valoare mare a pH-ului (apă alcalină) apa devine agresivă pentru piele, iar celelalte măsuri de tratare a apei devin mai puţin eficace. De asemenea, pot apărea depuneri de calciu, creşte consumul de clor şi flocularea nu-şi face efectul. Dacă valoarea pH-ului este prea mică (aciditate) apa poate ataca materialele piscinei.

Dezinfecţia

Dezinfectarea apei din bazin are rolul de a distruge bacteriile, care pot fi o sursă de infecţie pentru utilizatorii piscinei. Produsele noastre de înaltă calitate garantează – dacă sunt folosite în mod corect şi cu regularitate – soluţia cea mai simplă şi cea mai bună de protecţie împotriva bacteriilor, ciupercilor şi diferiţilor germeni. Avantaje tratare apă cu produse pe bază de oxigen activ:

- nu produce spumă şi are pH neutru

- fără miros de clor

- nu irită ochii şi pielea

- nu usucă părul şi pielea

- este eficient în prevenirea apariţiei algelor

Avantaje tratare apă cu produse pe bază de clor:

- eficacitate ridicată

- stabilizatorul asigură ca şi la temperaturi mari sau la explozii solare puternice, conţinutul clorului liber să se păstreze

- produsele de clor solid nu lasă reziduuri şi nu afectează valoarea pH-ului

Prevenirea algelor

Algele sunt microorganisme de natură vegetală care asigură un mediu nutritiv pentru bacterii. Pentru o calitate perfectă, igienică a piscinei este importantă menţinerea fără alge a apei şi a tuturor suprafeţelor. Nu este întotdeauna posibilă eliminarea algelor cu ajutorul clorului, pentru că algele pot deveni rezistente la clor. Mai ales piscinele exterioare necesită un tratament suplimentar de prevenire şi eliminare a algelor. Pentru acestea se pot utiliza produsele speciale de protecţie împotriva algelor.

Flocularea

Sistemele de filtrare sunt folosite pentru eliminarea particulelor care creează turbiditatea şi înceţoşarea apei. Totuşi filtrele de nisip pot reţine doar particule de o anumită dimensiune. Particulele mai fine nu pot fi eliminate decât cu un ajutor suplimentar, numit floculare. Există cartuşe speciale de floculare pentru utilizare în piscine private cu sisteme de filtrare cu nisip. Agenţii de floculare în formă concentrată, cu dizolvare lentă, îşi exercită acţiunea de-a lungul mai multor zile: formează fulgi în apă care învelesc cele mai fine particule, pentru a putea fi reţinute de către filtrul de nisip.

Tratarea filtrului

Chiar dacă paşii de mai sus de tratare a apei sunt efectuaţi corect, se poate întâmpla ca apa să devină verde sau tulbure, iar consumul de substanţe să crească substanţial. Motivul cel mai frecvent este contaminarea şi colmatarea filtrului. Dezinfectarea filtrului elimină orice impuritate organică rămasă în stratul de nisip după spălarea filtrului, creând premisa unei ape cristaline.


Servicii
// // //