Tratamente Fitosanitare

Erbicidare selectivă

Toate plantele nedorite din cultura covorului de iarbă sunt considerate plante infestante. Făcând parte din diferite specii, acestea au caracteristici morfologice şi fiziologice diferite, iar multe dintre ele pot fi controlate prin executarea corectă a practicilor agronomice, precum fertilizări în cantităţi adecvate (doze/mp), calitate corespunzătoare (să existe un raport al elementelor nutriţionale), irigaţii în perioade corespunzătoare şi volum de apă corect, tunderi adecvate ale înălţimilor.

Pe de altă parte există unele plante infestante cu o mare putere de infestare, ce pot fi controlate doar prin tratamente chimice, special destinate acestui scop. Pentru a spori eficacitatea şi pentru a preveni poluarea, acest gen de intervenţii trebuie efectuat de catre un personal calificat şi autorizat. Cunoaşterea buruienilor şi clasificarea acestora pe categorii omogene este obligatorie pentru a spori eficacitatea controlului agronomic şi chimic. Prin clasificarea botanică şi clasificarea caracteristicilor morfo-fiziologice se disting următoarele categorii principale:

*Dicotiledoni leguminoase (Oxalis spp., Trifolium spp., etc.)

*Dicotiledoni cu frunza largă (Plantago spp., Bellis perennis, Taraxacum officinalis, etc.)

*Graminacee anuale (Setaria spp., Digitaria sanguinalis, etc.)

*Graminacee perene (Poa annua, Cynodon dactylon, etc.)

O monitorizare a speciilor infestate şi o redactare a planului de intervenţie preventivă, sunt necesare pentru limitarea substanţelor erbicide.

Prevenirea şi combaterea bolilor şi a dăunătorilor cu ajutorul tratamentelor.

Prevenirea şi combaterea acestor plante infestante se poate face prin stropiri de insecticide, fungicide şi acaricide, fie prin combinaţiile acestora, fie separat, la distanţă de 5-7 zile între ele. Dacă alegeţi să combinaţi aceste elemente, procesul de stropire va trebui reluat la interval de 10 zile distanţă, de 3 ori. Stropirile de primăvară şi toamnă sunt obligatorii şi au rol preventiv. Este de reţinut faptul că prevenirea dăunătorilor şi a bolilor este mai puţin costisitoare decât tratarea acestora.

Pentru a identifica corect dăunătorii şi bolile de care suferă gazonul sau plantele din curtea dumneavoastră, vă sfătuim să apelaţi cu încredere la serviciile noastre şi veţi avea parte de servicii complete, oferite de specialişti în domeniu.


Servicii
// // //